Sergio Perez najbrži tokom prvog treninga na kišovitoj Monzi

Loši vremenski uslovi

Sergio Perez najbrži tokom prvog treninga na kišovitoj Monzi

Vozač Force Indije Sergio Perez bio je najbrži tokom prvog treninga na Monzi.

Najbolji vozači svijeta ovih dana se takmiče na Monzi, a tamo se na prvom treningu, koji je održan po jakoj kiši, iznenađujuće najbolje snašao Perez.

On je najbrži krug odvezao u vremenu 1:34.00, a pratio ga je Kimi Raikkonen u Ferrariju sa zaostatkom od oko pola sekunde. Na trećem mjestu je završio Esteban Ocon, a iza su bili Brendon Hartley i Daniel Ricciardo.

Lider u svjetskom šampionatu Lewis Hamilton završio je tek na 11. poziciji, dok je njegov glavni konkurent Sebastian Vettel bio na 17. poziciji.

Naravno, pomenuta vremena nisu baš toliko mjerodavna obzirom da su na Monzi bili izuzetno teški uslovi, a vidjet ćemo da li će se situacija barem malo poboljšati u 15.00 sati za kada je zakazan drugi trening.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi