Shrvani Pedrosa: Teško je izgubiti prijatelja
Foto: EPA

Španac se prisjetio Haydena pred utrku u Mugellu

Shrvani Pedrosa: Teško je izgubiti prijatelja

Vozač Honde Repsol Dani Pedrosa može biti zadovoljan svojim nastpuima u 2017. godini. Španac je trenutno na drugoj poziciji u ukupnom poretku, a narednu trku će voziti u Mugellu. 

Ipak, Pedrosa se pred svoj nastup prisjetio tragične smrti svog bivšeg timskog kolege Nickyja Haydena.

Hayden je preminuo od povreda zadobijenih u biciklističkoj nesreći prošle sedmice, a trka u Mugellu će, upravo zbog ovoga, biti posebno emotivna za Pedrosu.

"Vikend u Mugellu će biti posebno emotivan. Teško je izgubiti prijatelja, pogotovo jer smo postali veoma blisku tokom tri godine koje smo proveli zajedno u ekipu, kao i u godinama nakon toga. Sjećam se koliko se Nicky Trudio, nikada nije odustajao u namjeri da ostvari svoj san i osvoji Moto GP titulu", izjavio je Pedrosa, te dodao:

"On je bio tako dobra osoba i veoma sam tužan zbog njega, a naročito zbog njegove porodice. Mislit ćemo na njega, on će biti u našim srcima kada izađemo na stazu u Mugellu. " 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi