Sjajna trka u Assenu dok se Marquez nije uozbiljio

Nova pobjeda za Španca

Sjajna trka u Assenu dok se Marquez nije uozbiljio

Sjajnu trku gledali smo danas u Assenu u okviru Moto GP kategorije, a u istoj je slavio Španac na Hondi Marc Marquez koji je još jednom pokazao da je najbolji vozač u šampionatu kada nema nikakvih problema.

Marquez je jučer ostvario najbolju startnu poziciju nakon kvalifikacija i danas je počeo dobro, odnosno zadržao je lidersku poziciju nakon nekoliko uvodnih krivina.

Ipak, kasnije su se i ostali primakli, a u tim trenucima prednjačio je Jorge Lorenzo koji je zauzeo prvu poziciju. Kasnije je na prvo mjesto došao i Dovizioso, pa Rins, ponovo Marquez, Rossi...Ali, niko od njih nije uspijevao da se odlijepi i imali smo jednu od najboljih trka u posljednjih nekoliko godina.

I, kada je izgledalo da ćemo vidjeti pravi šou u posljednjim krivinama, nekoliko krugova prije kraja Mrac Marquez je odlučio da se uozbilji te je bukvalno pomeo konkurenciju i u posljednja dva kruga nismo gledali nikakvu neizvjesnost što se tiče borbe za prvo mjesto.

Na kraju je drugi završio sjajni Alex Rins na Suzukiju, treći Maverick Vinales, četvrti Andrea Dovizioso, a peti Valentino Rossi.

Marquez je sada i u ukupnom poretku pobjegao pratiocima i ima 140 bodova, 41 bod više od Rossija, odnosno 43 od Vinalesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi