VN Katalonije: Lorenzo slavio ispred Marqueza i Rossija

Trijumf Španca

VN Katalonije: Lorenzo slavio ispred Marqueza i Rossija

E. Škorić

Jorge Lorenzo, vozač Ducatija, slavio je danas na Velikoj nagradi Katalonije u okviru Moto GP šampionata.

Iskusni Španac (31) je trku u Kataloniji odvozao u vremenu 40:13.566, a istu je počeo s prve pozicije pošto je bio najbrži i u kvalifikacijama.

Marc Marquez je pokušao da završi ispred Lorenza, ali vozač Honde je na kraju moroa da se pomiri s drugim mjestom sa 4.479 sekundi kašnjenja, dok je dobar rezultat ostvario i Valentino Rossi, koji je na Yamahi sa sedme došao na treće mjesto i podijuma.

Iza njih se smjestio Cructchlow, Španci Pedrosa i Vinales su bili na petom i šestom mjestu, Zarco na sedmom, a u prvih 10 su završili i Petrucci, Bautista i Iannone.

Za Lorenza je ovo bila šesta pobjeda u Kataloniji, od čega ih je pet ostvario u Moto GP klasi, a jednu u kategoriji od 250 kubika.

U generalnom plasmanu vozača i dalje vodi Marquez i sada ima 115 bodova, 27 više od Valenina Rossija na drugom mjestu. Treći je Vinales sa 77 bodova, a četvrti Zarco sa 73 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti