Sjedinjene Države su mu omiljene: Marquez ponovo najbolji u Austinu
Španac je još jednom pokazao da mu itekako odgovara staza u Austinu.

Španac suvereno slavio ispred konkurencije

Sjedinjene Države su mu omiljene: Marquez ponovo najbolji u Austinu

Španac na motoru Honde Marc Marquez pobjednik je Velike nagrade Sjedinjenih Američkih Država jer je večeras suvereno slavio na stazi u Austinu. 

Marquez je jučer slavio u kvalifikacijama, ali je pomjeren na četvrto startno mjesto jer je ometao Vinalesa tokom brzog kruga. Ipak, ni to ga nije spriječilo da po ko zna koji put pokaže da je najbolji te da ostvari prvu pobjedu ove sezone u trećoj trci.

Brzo je preuzeo prvu poziciju i do kraja trke nije bilo nikakvih dilema oko toga ko će biti pobjednik. Iza njega vodila se bitka za ostale pozicije, a na kraju je drugi završio Vinales na Yamahi, Iannone na Suzukiju je bio treći, a drugi vozač Yamahe Vlentino Rossi četvrti.

U ukupnom poretku vozača lider je Andrea Dovizioso koji je danas završio na petom mjestu, a na drugoj poziciji je Marquez. Italijan ima 46, a Španac bod manje. Podsjetimo da se prošle godine vodila borba izumeđu njih dvojice za titulu do posljednje trke, a tako bi trebalo biti i ove sezone.

Inače, ovo je bila šesta uzastopna pobjeda za Marqueza u Austinu i ukupno 36. u karijeri u Moto GP-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi