Službeno: Hamilton mijenja Schumachera u Mercedesu

Potpisao trogodišnji ugovor

Službeno: Hamilton mijenja Schumachera u Mercedesu

A. Haznadarević

Lewis Hamilton će od naredne sezone voziti bolid Mercedesa, danas su javili iz Mercedesa, a istu vijest je potvrdila i dosadašnja Hamiltonova momčad McLaren.

Britanac će tako za volanom ove njemačke F1 momčadi zamijeniti legendarnog Michaela Schumachera, čiji se povratak u Formulu 1 definitivno ispostavio kao promašaj.

"Imao sam tri divne godine s Mercedesom, koje nažalost nisu bile uspješne kao što sam ja to priželjkivao. Lewisu želim sve najbolje, kao i Mercedesu. Meni sada preostaje da se koncetrišem na sljedeću utrku Svjetskog prvenstva", kazao je sedmerostruki šampion Schumacher, koji će donijeti odluku da li da ode u penziju po drugi put, ili da nastavi voziti za neku drugu momčad.

Hamilton bi u naredne tri godine, na koliko je potpisao ugovor, trebao inkasirati oko 18,8 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.