Stigla potvrda iz Toro Rossa: Hartley vozi u Austinu

Oglasio se i Brendon nakon zvanične potvrde

Stigla potvrda iz Toro Rossa: Hartley vozi u Austinu

E. Ganibegović

Nedavno su se pojavile informacije da će Brendon Hartley voziti za Toro Rosso na VN SAD-a, a sada je stigla i zvnična potvrda iz ekipe.

Toro Rosso je potvrdio da će Hartley odraditi F1 debi za njihovu ekipu sljedećeg vikenda na VN SAD-a, te tako zamijeniti Pierrea Gaslyja koji odrađuje finale Super Formule na Suzuki.

Nakon potvrde se oglasio Hartley, te rekao kako je presretan što je dobio priliku.

"Ovo je sjajan osjećaj. Ovakva prilika je stigla kao iznenađenje, ali nikad nisam odustao od svog sna da vozim u F1. Mnogo sam naučio od odlaska iz Red Bulla, tako da sam sada jači i predaniji. Hvala Red Bullu, a isto tako tako hvala Porscheu na dopuštenju. Ne očekujem mnogo od debija, ali spreman sam i dati ću sve od sebe", rekao je Brendon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti