Stoner opet najbolji u kvalifikacijama
Casey Stoner

VB Japana

Stoner opet najbolji u kvalifikacijama

M. Maksimović

Vodeći vozač u MotoGP-u Casey Stoner, još jednom je ostvario najbolje vrijeme u kvalifikacijama, ovaj put za VN Japana.

Hondin vozač je  s vremenom 1:45.267 zaključio kvalfikacije na stazi Twin Ring Motegi, sa dvije i pol desetinke prednosti ispred aktuelnog prvaka Jorgea Lorenza. Stoneru i Lorenzu se pridružio u prvom redu Andrea Dovizioso. Australcu je ovo 10. pole-position zaredom. Tokom većeg dijela kvalifikacija, u vodstvu je bio Dani Pedrosa, ali nije izdržao pa su ispred njega kvalifikacije završili Stoner i Lorenzo. Stoner prije sutrašnja utrke ima 280 bodova, odnosno 44 boda više od Jorgea Lorenza.

U Moto2 klasi najbolje vrijeme je postavio Marc Marquez koji na drugom mjestu ukupnog poretka
ima 215 bodova, dok je i dalje vodeći Stefan Bradl sa 221.

Što se tiče klase do 125 cc, najbrži je bio Hector Faubel, a pored njega su tu Maverick Vinales i Nicolas Terol. Nicolas Terol je vodeći u najslabijoj klasi sa 241 bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.