Sukob između Sutila i Hamiltona i dalje traje

Sukob između Sutila i Hamiltona i dalje traje

M. Skaka

U februaru prošle godine vozač Force Indie, Adrian Sutil proglašen je krivim za napad na suvlasnika ekipe Lotusa Erica Luxa.

Njemački vozač osuđen je nakon što je na Luxa napao čašom za šampanjac tokom tuče u šangajskom noćnom klubu u kojem se slavila pobjeda Lewisa Hamiltona na VN Kine 2011.

 

Lux je tada zadobio povrede vrata, a Sutil se branio govoreći da nije imao namjeru da ga povrijedi. Tokom suđenja, Hamilton je odbio da svjedoči i Sutil  od tada sa njime nije razgovaro.

 

"Nisam razgovarao sa njime i od tada nemamo nikakav odnos. Nismo imali nikakav kontakt od prošle godine.", kazao je Sutil za Sky Sports.

 

Sa druge strane, Hamilton ovaj hladan odnos očigledno boli pa je davao izjave kako mu je drago što se njegov prijatelj vratio u Formulu 1 i kako se nada pomirenju.

 

"Poslao sam mu nekoliko mailova i javio sam se i da mu kažem da mi je drago što se vraća, jer mislim da to zaslužuje.", rekao je Hamilton.

 

"Nije mi ništa odgovorio, ali siguran sam da ćemo u jednom trenutku imati priliku da razgovaramo. Veoma se radujem što ću ga vidjeti. Zaista mu želim sve najbolje.", dodao je on.

 

Sutil je osuđen na uslovnu kaznu od 18 mjeseci i kaznu od 200.000 eura koja bi trebala biti uplaćena u dobrotvorne svrhe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.