Sutil i Liuzzi optimisti
Adrian Sutil

Vozači Force Indije odlični po kiši

Sutil i Liuzzi optimisti

M. Maksimović

Bolidi i vozači Force Indije obilježili su drugi slobodni trening koji se vozio na stazi Suzuka. Sutil je u Italiji zauzeo četvrto mjesto, ali je u Singapuru ostao bez plasmana.

Njegov timski kolega Vitantonio Liuzzi je zauzeo treće mjesto na slobodnom treningu, pa u ekipi Force Indije gaje nadu u dobar rezultat na Suzuki.

''Bilo je odlično, na stazi sam odradio deset krugova i osvojio sam prvo mjesto.Ovu stazu poznajem još iz vremena kada sam vozio japansku Formulu 3. Dosta je brzih zavoja, ali u petak nismo imali vremena da više ostanemo na stazi. Sve u svemu mislim da nas očekuje zanimljiv vikend i siguran sam da ćemo ostvariti daleko bolji rezultat nego na stazi u Singapuru'' rekao je Sutil

''Vrijeme nam nije išlo na ruku ali smo uspjeli odvoziti određene krugove na intermedijima, pa smo isprobali i kišne gume i sve je funkcionisalo dobro. Danas je padala kiša, a pitanje je kakvo ćemo vrijeme imati sutra'' mišljenja je Liuzzi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti