Sutil: Shvatio sam kakav je čovjek Lewis

Ništa od pomirenja

Sutil: Shvatio sam kakav je čovjek Lewis

M. Maksimović

Adrian Sutil je utrku u Mađarskoj završio među prvima, odustao je već u 17.krugu zbog problema sa hidraulikom. Po završetku utrke nije previše pričao o svom nastupu, ali je spomenuo jednog čovjeka. On se zove Lewis Hamilton i dugo vremena je bio prijatelj njemačkog vozača.

Sve do famoznog napada slomljenom flašom na suvlasnika Lotusa, Erika Luxa u noćnom klubu u Šangaju. Britanac je bio zajedno sa Sutilom, ali je odbio da svjedoći na sudu prošle godine, kada je vozač Force Indije osuđen na godinu i pol dana zatvora uslovno. Od tada je sve puklo.Sutil je prozvao Hamiltona kukavicom, a Lewis je stvari pokušao ispraviti ove godine na VN Monaca.

" Iz nekog razloga nismo pričali o tome, on me još uvijek nije kontaktirao. Uvijek priča kako je moj prijatelj, a onda nestane onako iznenada, čak je promijenio i broj telefona. Sreo sam ga u Mađarskoj, on kaže da možemo sjesti i pričati, ali sve je ostalo na tome. Zato ja takve ljude ne poštujem. Ok kao sportistu da, ali privatno nije na mom nivou i ne želim gubiti vrijeme sa takvim ljudima. To sam shvatio na vrijeme, bolje sada nego kasnije" kaže Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.