Sutil: Slaba vidljivost je kriva za Bianchijevu nesreću

Bio je najbliži Bianchiju

Sutil: Slaba vidljivost je kriva za Bianchijevu nesreću

Adrian Sutil je jedan od rijetkih vozača koji je bio svjedok teške nesreće Julesa Bianchija na stazi Suzuka. Nakon što je Sutil izletio stewarti na stazi su krenuli u akciju sklanjanja bolida, međutim već u sljedećem krugu je na istom mjestu izletio nesretni Francuz.

" Vidljivost s mrakom pada, a tamo je bila još slabija jer su viziri bili puni vodenog spreja i kapljica kiše. Uz sve to, na volanu imamo ona blještava svjetla dok je pogled iz kacige poprilično ogran ičen. S obzirom da je kiša padala, mrak se počeo ranije spuštati. Ja sam vozio blizu Julesa i nisam se mogao zaustaviti zbog velikih količina vode na stazi. Gume su bile potrošene i većina vozača je imala probleme, čak je proklizavao i sigurnosni automobil. Na stazi su bile ogromne količine vode " pojasnio je Sutil.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.