U ludoj utrci u Hockenheimu prve bodove u sezoni osvojio i Williams

Robert Kubica došao do desetog mjesta

U ludoj utrci u Hockenheimu prve bodove u sezoni osvojio i Williams

E. Čaušević

Ljubitelji Formule 1 jučer su mogli pratiti nevjerovatnu utrku za Veliku nagradu Njemačke u kojoj je na kraju trijumfovao Max Verstappen iz Red Bulla.

Kiša koja je jučer padala u Hockenheimu je stvorila nevjerovatne uslove za utrku koja će se dugo pamtiti. Za mnoge ovo je jedna od najboljih utrka u posljednjih desetak godina u kojoj smo vidjeli nevjerovatne stvari.

Utrku u Njemačkoj završilo je svega 14 vozača, a kiša i nevjerovatni uslovi na stazi su nam donijeli mnoštvo izlijetanja i odustajanja. Na kraju nevjerovatno zvuči da je Sebastian Vettel završio drugi iako je startao posljednji.

Pobjedu je odno Verstappen koji je po kišnim uslovima imao najviše znanja, ali i sreće, dok je sigurno najveće iznenađenje Kvyat koji je u bolidu Toro Rossa bio treći.

Odličnu utrku imali su vozači Alfe Romeo, Kimi Raikkonen i Antonio Giovinazzi, koji su završili na sedmoj i osmoj poziciji, ali na kraju su kažnjeni sa po 30 sekundi na ukupno vrijeme i pali su na dno.

FIA ih je kaznila zbog popuštanja kvačila na startu utrke, a iz Alfe Romeo su poručili da će se žaliti i da su itekako oštećeni. Koliko luda utrka je ovo bila dovoljno govori činjenica da je bod osvojio i Robert Kubica iz ove sezone očajnog Williamsa.

Williams je sve utrke bio ubjedljivo na dnu, ali spletom okolnosti jučer je Kubica završio na desetom mjestu i osvojio je jedan bod. Nadati se da će to biti preokret u Williamsu i da će u ostatku sezone biti nešto konkurentniji u borbi za bodove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi