Williams kasni s testiranjem bolida

Propustit će prvi dan testiranja

Williams kasni s testiranjem bolida

E. Škorić

Ekipa Williamsa propustit će prvi dan predsezonskih testiranja prije početka prvenstva Formule 1.

Williams nije još završio svoje bolide, pa će propustit prvi dan, što je saopštila je Claire Wiliams.

"Nažalost morali smo da odložimo početak predsezonskih testiranja u Barseloni za utorak ujutro. Tokom zime smo bili nevjerovatno zaposleni pripremajući bolid FW42 za predstojeću sezonu i uprkos svim naporima, potrebno nam je još vremena. Naš prioritet je da na stazu izvedemo najbolje vozilo, a ponekad je potrebno duže vremena nego što smo predvidjeli. Naravno, ovo nije idealno, ali nije ni kraj svijeta", navela je zamjenica direktora Williamsa Claire Williams.

Inače, predsezonska testiranja počinju u ponedjeljak u Barceloni, a Williams je prošle sezone bio posljednji u šampionatu konstruktora sa samo sedam osvojenih bodova iz 21 trke.

George Russell, prošlogodišnji šampion Formule 2, kao i Robert Kubica koji je imao tešku nesreću 2011. godine, vozit će ove sezone za Williams.

U utorak će Russell testirati bolid, Kubica u srijedu, a obojica u četvrtak. Nova sezona Formule 1 počinje u Melburnu 17. marta.

Top Komentari

Edy
ove godine opet odbrana zadnjeg mjesta u generalnom poretku e bravo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi