U McLaren ubrizgano 200 miliona funti

Novčani vjetar u leđa

U McLaren ubrizgano 200 miliona funti

Teme:

McLaren je od investitora Michaela Latifija dobio veliku finansijsku injekciju.

Latifi, inače poznat i kao otac vozača Formule 2 Nicholasa Latifija, sklonost prema McLarenu nikada nije skrivao, a sada je odlučio britanskoj momčadi dati vjetar u leđa vrijedan 200 miliona funti.

Iz McLarena su izrazili veliku zahvalnost Latifiju, kazavši, između ostalog, da će ova finansijska injekcija doprinijeti razvoju u svakom pogledu.

"Ova finansijska injekcija je glas povjerenja u našu buduću strategiju, a Grupa kao i uvijek ostaje fokusirana u pozicioniranju za rast. Oduševljeni smo što se Michael Latifi pridružio McLarenovoj obitelji", izjavio je izvršni direktor McLaren Grupe, Shaikh Mohammed bin Essa Al Khalifa.

S druge strane, Latifi je kazao kako se divi McLarenu kao poduzetnik, te da je ponosan što je postao dio ovog, kako je naveo, nevjerovatnog brenda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi