U Monacu ne mare za nova pravila: "Grid djevojke" će biti na stazi

Organizatori VN Monaca neće poštovati odluke vlasnike Formule 1

U Monacu ne mare za nova pravila: "Grid djevojke" će biti na stazi

Iako je korporacija Liberty Media, u čijem je vlasništvu Formula 1, ove sezone odlučila stati u kraj dugogodišnjoj tradiciji prema kojoj svaki početak utrke "najbržeg cirkusa na svijetu" krase i tzv. grid djevojke, u Monacu su se odlučili oglušiti na nove direktive.

Naime, grid djevojke će se i ove godine pojaviti na stazi u Monacu pred početak utrke, s obzirom da su organizatori VN Monaca odlučili ignorisati naredbu vlasnika Formule 1.

Inače, odluka o prekidu pomenute tradicije je donesena nakon dugotrajnih debata u kojima je zaključeno da "gird djevojke" predstavljaju iskorištavanje u svrhu reklamiranja, ali i degradiranje položaja žena u društvu.

Ipak, ovakvi zaključci očigledno nisu zanimali organizatore VN Monaca, a predsjednik Automobilskog kluba Monaca Michel Boeri je izričito poručio da će se grid djevojke sigurno naći na stazi pred start utrke zakazane za 27. maj.

"Naš odnos sa Liberty Media-om je dobar jer oni razumiju da Monaco nije ni Spa, a ni Monza. Nemamo problema sa njima, osim po pitanju grid djevojaka. One će biti tu, na stazi, ali neće držati nikakve banere sa reklamama. Lijepe su i kamere će opet biti na njima", poručio je Boeri za list Monaco-Matin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi