U Renaultu priznali, problem je u motoru

Kako tvrdi šef Cyril Abiteboul

U Renaultu priznali, problem je u motoru

Iz ekipe Red Bulla uporno ponavljaju posljednjih godinu dana kako imaju velikih problema sa Renaultovim motorima te upravo ovu kompaniju smatraju najvećim krivcem za svoje loše rezultate.

Određeno vrijeme su se "koplja" lomila ko je kriv, na kraju su i u Renaultu priznali. Problem leži u dizajnu klipova.

"U našoj labaritoriji svi agregati su veoma pouzdani, međutim na stazi je neka druga priča. Očito se pojavljuju problemi od spremanja agregata iz labaritorije do staze. To je kao kada u tunelu dobijete pogrešne informacije. Mi trenutno prolazimo kroz težak period i želimo ponovo da slavimo pobjede na stazi zajedno sa Red Bullom. Na nama je da radimo kako bi se situacija promijenila na stazi", kaže prvi čovek Cyril Abiteboul.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije