Utrka prepuna iznenađenja: Ricciardo slavio u Maleziji
Foto: EPA

Utrka za Veliku nagradu Malezije

Utrka prepuna iznenađenja: Ricciardo slavio u Maleziji

E. Čaušević

Utrka za Veliku nagradu Malezije danas je ponudila velika iznenađenja, a pobjedu je na kraju odnio vozač Red Bulla Daniel Ricciardo.

Pred početak nove utrke Formule 1 mnogi su očekivali da će Lewis Hamilton ostvariti novu pobjedu jer je u kvalifikacijama uspio osvojiti pole poziciju. Ipak, današnja utrka u Maleziji ponudila je mnoga iznenađenja.

Pobjedu na ovoj utrci ostvario je vozač Red Bulla Danier Ricciardo koji je startao sa četvrte pozicije. Drugo mjesto pripalo je njegovom timskom kolegi Maxu Verstappenu, dok je mjesto na podijumu zauzeo i Nico Rosberg iz Mercedesa.

Naravno, najveće iznenađenje priredio je aktuelni prvak Formule 1, Lewis Hamilton, koji zbog problema s motorom nije uspio da završi utrku. Sličnu sudbiu imao je i vozač Ferrarija, Sebastian Vettel. Njegov timski kolega Kimi Raikkonen bio je danas četvrti.

Nico Rosberg je prvi u poretku vozača sa 288 bodova, dok je Hamilton na drugom mjestu sa 265 bodova. Treći je današnji pobjedik Ricciardo koji je u dosadašnjem dijelu sezone osvojio 204 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti