Uzbudljiva završnica F1 sezone

Velika borba za naslov prvaka

Uzbudljiva završnica F1 sezone

Do kraja šampionata F1 ostale su još tri trke.

Vozači Mercedesa Nico Rosberg i Lewis Hamilton vode veliku bitku za prvo mjesto. Nijemac je trenutno prvoplasirani sa 331 bodom, dok Britanac ima 26 bodova manje.

Naredna trka na rasporedu je sutra, kada se vozi VN Meksika. 

Kombinacija je mnogo, ali treba istaći da bi Rosberg sutra mogao doći do prve titule ukoliko trijumfuje na stazi Hermanos Rodriguez, a njegov klupski kolega zauzme desetu ili lošiju poziciju.

Ipak, njemački vozač se ne opterećuje mnogo uoči sutrašnje trke.

"Ne razmišljam o tome. Fokusiran sam na trku", izjavio je Rosberg.

Sa druge strane, Hamilton priželjkuje odbranu titule, ali zna da neće biti ni malo lako.

"Preostaje mi da pokušam pobijediti na svim trkama do kraja. Biće jako zanimljivo. Naravno da bih volio da na kraju trijumfujem, ali nije sve u mojim rukama", jasan je Hamilton. 

Kvalifikacije za VN Meksika na programu su danas od 20 časova po srednjeevropskom vremenu.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi