Bottas najbrži na prvom treningu za VN Italije

Umalo incident

Bottas najbrži na prvom treningu za VN Italije

S. Grebović

Vozač Mercedesa Valtteri Bottas bio je brži od ostalih vozača F1 na današnjem prvom slobodnom treningu pred trku za Veliku nagradu Italije.

Botas je najbrži krug na stazi "Imola" ostvario na mekim gumama, sa vremenom od 1:16,564 minuta.

Drugo mjesto zauzeo je sedmostruki svjetski šampion i Bottasov klupski kolega, Britanac Lewis Hamilton sa zaostatkom od 0,041 sekunde, dok je treće mjesto pripalo vozaču Red Bulla Maxu Verstappenu sa zaostatkom od 0,058 sekundi.

Današnji trening je prvi put prekinut na 22 minuta prije kraja, nakon što je vozaču Red Bulla Sergiju Perezu na stazi pukao pneumatik, da bi zatim na krhotine naletio jedan drugi vozač, kojem je tom prilikom nastradalo prednje vješanje na bolidu.

Drugi slobodni trening je na programu od 14.30.

Top Komentari

El_Matador
Kakve Italije, ovo je VN Emilije-Romanje
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi