Vandoorne: Alonso i ja imamo dobar odnos, ali..
EPA

Smatra vozač McLarena

Vandoorne: Alonso i ja imamo dobar odnos, ali..

E. Ganibegović

Vozač McLarena Stoffel Vandoorne ne vidi svog iskusnijeg momčadskog kolegu Fernanda Alonsa kao svog mentora već kao protivnika.

Iako je ovaj dvojac u dobrom odnosu, Vandoorne tvrdi da mu Španac nije mentor kao što je Felipe Massa Lanceu Strollu u Williamsu.

"Fernando nije moj mentor. Naravno da radimo u istoj ekipi i idemo u istom smjeru, ali on ne stoji kraj mene kako bi mi pomogao", rekao je Vandoorne.

"Izvan bolida smo vrlo otvoreni i vodimo normalne razgovore. On nije tu kako bi bio moj mentor. Možda Lance treba takvo nešto, ne znam."

"Fernando je vjerovatno najbolja referenca u F1. Imamo dobar odnos. Postoji i suparništvo, što je normalno. Ove godine nemamo dobar bolud, ali sezona je za mene bila pozitivna jer sam mu se uspio dosta približiti", dodao je vozač McLarena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti