Vergne kažnjen zbog blokiranje Senne

Francuz se nije izvukao kao Vettel

Vergne kažnjen zbog blokiranje Senne

M. Maksimović

Za razliku od Sebastiana Vettela, Francuz Jean- Eric Vergne kažnjen zbog blokiranja Brune Senne u kvalifikacijama za VN Japana. Vozač Toro Rossa je blokirao Brazilca koji je ostao bez prolaska u drugu rundu kvalifikacija.

Vergne je na kraju završio na 17.mjestu, Senna mjesto ispod, međutim Francuz je sada u situaciji da u sutrašnju utrku za VN Japana krene sa 19.mjesta.Tako su odlučile sudije na kraju.

 

''Lovio sam Glocka u letećem krugu, ali sam morao usporiti zbog Senne.Senna je došao vrlo brzo, ali na šikani na kojoj me sustigao nije bilo previše prostora.Znao sam da moram propustiti Sennu, probao sam ići sa spoljne strane koliko je to moguće iako sam znao da neću imati najbolju situaciju po izlasku iz krivine'' pravdao se Vergne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.