Verstapen: Nisam bi ni blizu svog limita

Najmlađi vozač zadovoljan vožnjom

Verstapen: Nisam bi ni blizu svog limita

Dugo najavljivani debitantski nastup, vozač Red Bulla, odnosno Toro Rossa, Max Verstapen je zaključio na 12. mjestu. Nakon nastupa Holanđanin je istekao kako nije bio ni blizu limita.

" Za mene je glavno bilo da odradim što više krugova, tako se priviknem na bolid i stazu. Kada sa vidio vrijeme na kraju nisam bio nezadovoljan. Najveći izazov je bilo prilagođavanje na bolid koji se dosta razlikuje od modela iz 2012. godine koji sam nešto ranije vozio. Novi sistemi, pažljivo dodavanje gasa, brojni dugmići na volanu... sve je to bilo novo za mene, ali mislim da je na kraju sve ispalo dobro " rekao je Verstapen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.