Verstappen najbrži na prvom, a Vettel na drugom treningu

VN Malezije

Verstappen najbrži na prvom, a Vettel na drugom treningu

E. Škorić

Vozač Red Bulla Max Verstappen bio je najbrži na prvom treningu uoči VN Malezije, a na drugom vozač Ferrarija Sebastian Vettel.

Jaka kiša otežavala je vožnju vozačima, ali je Verstappen s vremenom 1:48,962 došao do 'trijumfa' na prvom treningu, dok je drugi bio Ricciardo iz Red Bulla sa 0,757 sekundi zaostatka. Trećeplasirani je završio Fernando Alonso iz McClarena sa 1,635 sekundi zaostatka.

Vettel je drugi trening bio najbrži s vremenom 1:31m261 minuta, a njegov klupski kolega Raikkonen je završio drugi sa 0,604 sekunde zaostatka, dok su treći i četvrti bili Ricciardo i Verstappen, a peti Alonso.

U subotu su kvalifikacije za trku za Veliku nagradu Malezije, dok se trka vozi u nedjelju od devet sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi