Verstappen slavio u Abu Dhabiju za kraju sezone u Formuli 1

Spuštena zavjesa

Verstappen slavio u Abu Dhabiju za kraju sezone u Formuli 1

E. Čaušević

Sezona Formule 1 danas je zvanično završena utrkom za Veliku nagradu Abu Dhabija u kojoj je slavio Max Verstappen.

Verstappen je konačno uspio da dođe do pobjede ove sezone i to u posljednjoj utrci. Holanđanin je startao prvi i uspio je da odbrani ovu poziciju i na kraju dođe do pobjede u sezoni u kojoj može biti zadovoljan svojim rezultatom.

Na drugom mjestu završio je Valtteri Bottas koji baš nije imao sezonu za pamćenje. Finac je vozio toplo-hladno i imao je nekoliko razočaravajućih rezultata. Danas je završio na drugoj poziciji ispred svog timskog kolege i svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona.

Četvrto mjesto pripalo je Albonu, a u TOP 10 još su završili Norris, Sainz, Ricciardo, Gasly, Ocon i Stroll.

Ferrari je ponovo razočarao u skladu s cijelom sezonom. Leclerc je bio na 13, a Vettel na 14. poziciji i oprostio se od bolida Ferrarija na dosta neslavan način.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi