Odavno u Formuli 1 nije viđena tužnija scena!

Trenutak poslije kvalifikacija

Odavno u Formuli 1 nije viđena tužnija scena!

A. Čaušević

Iako Mercedes godinama dominira u Formuli 1 ima još uvijek onih koji najbrži oktanski cirkus smatraju vrlo interesantnim.

Nekoliko trenutaka nakon kvalifikacija za Veliku nagradu Turske viđena je najtružnija scena u Formuli 1 posljednjih godina.

Naime, Max Verstappen se u jednom od prolaza sakrio iza zidića, naslonio se te je jednostavno bio utučen zbog svega što mu se desilo na Istanbul parku.

Vozač Red Bulla je bio najbolji tokom svih treninga i u prva dva dijela kvalifikacija, ali nije uspio osvojiti pole poziciju što je itekako teško palo Nizozemcu.

Inače, najbolju startnu poziciju i to prvu u karijeri osvojio je Lance Stroll i to s vremenom 1:47.765. Verstappen je zakasnio nešto manje od pola sekunde te će sutra krenuti kao drugi.

Top Komentari

Maestro
Ko mu sad kriv za to potpuno iste uslove na stazi imali svi vozači ali ko da mu neko na dlanu trebao neko nešto poklonit svaka čast Strolu na pol poziciji a zamišljeni velikani mogu plakati
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti