Verstappen u fantastičnom finišu trke pretekao Leclerca i ostvario trijumf

Velika nagrada Austrije

Verstappen u fantastičnom finišu trke pretekao Leclerca i ostvario trijumf

Holandski vozač u bolidu Red Bulla Max Verstappen ostvario je danas prvu pobjedu u aktuelnoj sezoni. 

Iako je startao sa drugog mjesta, Verstappen je odvezao zaista fantastičnu trku u čijem finišu se domogao trijumfa.

Prvi je bio mladi vozač Ferrarija Charles Leclerc, ali Verstappen ga je u samom finišu uspio sustići i tri kruga prije kraja prestići.

Tom prilikom je bilo malih dilema da li je Holanđanin to učinio na propisan način obzirom da je 'izgurao' Lenclerca sa staze, ali ipak je prošao bez kazne.

Leclerc se kasnije morao pomiriti sa drugom pozicijom, dok je treći završio Valteri Bottas u Mercedesu.

U posljednjim trenucima trke Sebastian Vettel se domogao četvrte pozicije tako što je pretekao Lewisa Hamiltona koji je završio peti.

Za Verstappena je ovo bila sedma pobjeda u karijeri kojom se probio na treće mjesto ukupnog poretka vozača sa 126 osvojenih bodova, dok je na prvom mjestu još uvijek Britanac Lewis Hamilton, a drugi njegov timski kolega Bottas sa 31 bodom manje.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se 14. jula za Veliku nagradu Velike Britanije.

Promo

Top Komentari

realno_govoreci
Gdje su sada Hamilton hejteri. Nece komentarisati preticanje Verstapena danas a?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi