Verstappen poludio: "Sve su mi sje*ali, ali sad ću ja njih je*avati kad god stignem"

Sve zbog Vettela i vozača Renaulta

Verstappen poludio: "Sve su mi sje*ali, ali sad ću ja njih je*avati kad god stignem"

E. Čaušević

Kvalifikacije za Veliku nagradu Kine održane su jutros, a pole poziciju osvojio je vozač Mercedesa, Valtteri Bottas.

Mercedes je ponovo dominirao na stazi ispred Ferrarija koji jednostavno nije mogao da im bude konkurencija. Bottas i Hamilton će startati iz prvog reda, dok su iza njih vozači Ferrarija, Sebastian Vettel i Charles Leclerc.

Nakon Mercedesa i Ferrarija tradicionalno ide Red Bull, a tako je i u ovim kvalifikacijama. Max Verstappen će startati s pete pozicije, dok je šesti njegov timski kolega Pierre Gasly.

Upravo je Verstappen bio u centru pažnje nakon utrke je jer bio bijesan zbog ponašanja ostalih vozača. Pred završni krug Verstappen je izašao na stazu jedan od prvih, a onda je bio šokiran kada su ga pretekli Vettel, te vozači Renaulta Ricciardo i Hulkenberg.

Vozači Formule 1 imaju dogovor da poštuju poredak nakon izlaska na stazu, ali su vozači Ferrarija i Renaulta to prekršili zbog čega je Verstappen jednostavno poludio.

"Ovo je je*eno sr*nje. To su takvi debili iskreno. Svi smo se poredali i onda su oni sve je*eno uprskali. Pokušavaš prema svima biti fin, a onda svi ostali to je*eno upropaste", rekao je Verstappen preko radija svojoj ekipi.

Nakon kvalifikacija obratio se i novinarima, te se vidjelo da se nije smirio i da mu je itekako krivo što su mu pojedinci upropastili posljednji krug u kvalifikacijama i šansu da završi među TOP 3.

"Imamo taj dogovor se poštuje linija i poredak kada se izađe na stazu. Sve je išlo kako treba, a onda me Vettel prestigao i još dva Renaultova bolida. Zaje*ali su mi sve, cijelu pripremu za zasnji krug kvalifikacija. Ali, sada se sve mijenja jer ću i ja njih je*avat svaki put", rekao je vozač Red Bulla.

Top Komentari

sanin8
Šipu ga loma
0 1
rajvosa46
"jebavati"? Sta sve neces procitat ovdje.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi