Vettel: Bilo je utrka gdje smo morali bolje
EPA

Tvrdi Nijemac

Vettel: Bilo je utrka gdje smo morali bolje

Eldar Ganibegović

Sebastian Vettel tvrdi kako je Ferrari napravio dobar posao u prethodnoj sezoni, tako da očekuje da će njegova momčad biti još konkurentnija u narednoj borbi za naslov.

Iako je Nijemac na dobar način otvorio sezonu, gdje na početku stigao do četiri pobjede i držao je prvo mjesto u poretku vozača sve do VN Italije kada ga je Lewis Hamilton prestigao.

Britanac je do kraja držao prednost i na kraju naslov potvrdio pobjedom u Meksiku, te tako došao dočetvrte titule u karijeri.

"Ovo je samo nastavak igre, očito pravila ostaju više manje ista. Imamo dobar početak od prošle sezone. Sada moramo napraviti taj zadnji korak naprijed, koji je uvijek najteži", rekao je Vettel, pa zatim nastavio:

"Već nekoliko mjeseci je puno posla oko bolida kako bi bio brži. Kada poboljšamo cijeli paket, vidjet ćemo kako stojimo."

"Bilo je utrka gdje smo morali bolje, bilo je utrka gdje sam ja morao bolje odraditi posao, ali tako je bilo utrka gdje smo trebali biti lošiji pa nismo, što je odlično."

"Očito da smo na nekim utrkama dobili puno pohvala, a na nekim smo podbacili, što je u jednu ruku i normalno. Mislim kako je najbitnije da mi vozači i momčad shvatimo gdje smo dobri, a gdje loši kako bismo se mogli popraviti", izjavio je Nijemac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi