Vettel blizu naslova i novih rekorda

Može do titule već u nedelju

Vettel blizu naslova i novih rekorda

Sebastian Vettel je blizu osvajanja četvrtog naslova svjetskog prvaka. Odluka bi mogla pasti na stazi Suzuka, na istom mjestu gdje se 12 puta odlučivalo o naslovu prvaka. Do četvrtog naslova Vettel može u Japanu, ali i do još nekih rekorda.

Ukoliko bi pobjedio na Suzuki, Vettel bi se izjednačio sa Michaelom Schumacherom, Nigelom Mansellom, Jimom Clarkom i Jackom Brabhamom vozačima koji su nanizali pet pobjeda zaredom. Šest uzastopnih pobjeda ima Michael Schumacher, dok najveći rekord od sedam drže Schuamcher i Alberto Ascari. Vettel bi vrlo lako mogao prestići Schumachera ukoliko ostvari pobjede na svim ostalim utrkama. U ovoj sezoni je Vettel slavio na osam od 14 utrka.

"Ako bi smo gledali sve naše utrke, onda smo jedino ubjedljivi bili u Singapuru. Tamo smo uspjeli stvoriti prednost od dvije sekunde u odnosu na ostale. U Koreji sam imao prednost od tri do šest sekundi,  ali ne zaboraviti da su nekada, u vrijeme Michaela Schumachera razlike bile više od 30 sekundi" kaže Vettel poredeći svoju, sa dominacijom Michaela Schumachera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.