Vettel: Drugo mjesto nije ono što smo željeli, ali bolje nismo mogli

Nijemac nakon trke

Vettel: Drugo mjesto nije ono što smo željeli, ali bolje nismo mogli

Njemački vozač u bolidu Ferrarija Sebastian Vettel na kraju je bio zadovoljan drugim mjestom u današnjoj trcu na Hungaroringu, iako to nije bilo ono što sau on i njegov tim željeli prije početka vikenda.

Vettel je pred sami kraj trke uspio da pretekne Valtterija Bottasa što je uradio i Kimi Raikkonen, pa se na kraju može reći da su dva Ferrarija izvukla najviše što su mogla.

"Iza nas je teška trka. Jasno je da nismo bili u dobroj poziciji, uprkos tome što smo imali brzinu. Imao sam dobar start, bio sam treći i bilo je teško odlučiti se kada je pravo vrijeme za odlazak u boks. Došlo je kasnije do problema i izašao sam iza Valtterija. Njegov pneumatici su bili u sve lošijem stanju i vjerovao sam da ga mogu sustići i kasnije prestići. Drugo mjesto nije bilo ono što smo željeli, ali bolje od toga nismo mogli", rekao je Vettel koji je prokomentarisao i incident sa Bottasom.

"Osjetio sam udarac, nisam bio siguran šta se desilo. Imao sam sreće što nije bilo nekih kvarova i što nisam odustao".

Podsjetimo, Nijemac sada zaostaje 24 boda za liderom u šampionatu Hamiltonom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi