Vettel ili Hamilton? Verstappen otkrio kome više liči

Sjajni Holanđanin

Vettel ili Hamilton? Verstappen otkrio kome više liči

A. Čaušević

Max Verstappen je predodređen da jednog dana bude svjetski prvak Formule 1.

Posljednjih godina Sebastian Vettel i Lewis Hamilton slove za najbolje vozače najbržeg oktanskog cirkusa na svijetu, a Verstappen tvrdi da je sličniji vozaču Ferrarija.

"Lewis je iz druge generacije. Mislim da sam sličniji Vettelu, nego Lewisu", kazao je Verstappen te dodao:

"Imam više iskustva u onom što radim, također i u svom privatnom životu. Svako donosi svoje odluke. Lewis je iz druge generacije. Ne vidim ga kao osobu koja će ući u simulator čim dođe kući."

Glavni razlog zašto Verstappen misli da je sličniji njemačkom vozaču je to što u slobodno vrijeme redovno učestvuje u virtuelnim trkama.

Verstappen se najčešće takmčiti s Landom Norrisom i Charlesom Leclerocom, vozačima koji će za nekoliko godina preuzeti primat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi