Vettel: Imate potpuno iskrivljenu sliku o Ferrariju i Raikkonenu

Poručio da je u dobrim odnosima s kolegom iz ekipe

Vettel: Imate potpuno iskrivljenu sliku o Ferrariju i Raikkonenu

Endin Čaušević

U posljednje vrijeme mnogo se govorilo o tome da Ferrari više "gura" Sebastiana Vettela i da je Kimi Raikkonen totalno u njegovoj sjeni.

Ipak, njemački vozač je odlučio nakon utrke u Azerbejdžanu da demantuje ove navode posebno nakon činjenice da Raikkonen vozi jako dobro ove sezone. Finac je veoma dobro počeo sezonu i mnogi se nadaju da će uspjeti ostvariti svoju prvu pobjedu od dolaska u Ferrari.

Vettel je nakon utrke u Azerbejdžanu izjavio da nije fer da se priča kako je Raikkonen u njegovoj sjeni, te da cijeli tim Ferrarija više "gura" njega od finskog vozača. Vettel je poručio da je u javnosti totalno iskrivljena slika o Raikkonenu i njegovoj poziciji u Ferrariju.

"Rezultati i bodovi su glavna stvar i to je normalno, ali vjerujem da bi dublja analiza pokazala nešto sasvim drugo. Nevjerovatno je kako smo ove sezone blizu ja i Raikkonen. Pa, on je na većinu treninga bolji od mene i vidi se da je i dalje nevjerovatno talentovan. Uspije voziti i kad ima probleme s bolidom i danas to rijetko ko može. O nama je potpuno iskrivljena slika u javnosti, a posebno o njemu i njegovoj formi", rekao je Vettel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi