Vettel je morao slaviti i slavio je
Nijemac je bio u lošem nizu zbog čega je imao zaostatak od preko 20 bodova u odnosu na Hamiltona, ali danas je možda počeo njegov pozitivan niz.

Nijemac ostao u trci za titulu

Vettel je morao slaviti i slavio je

Njemački vozač Sebastian Vettel slavio je pobjedu u trci za Veliku nagradu Belgije na stazi SPA.

Vettel je bio primoran da slavi danas obzirom da je Hamilton otišao na preko 20 bodova prednosti u generalnom plasmanu, a Nijemac je to na kraju i uspio da uradi.

On je startovao sa drugog mjesta, iza Hamiltona, ali je vrlo brzo uspio da zaobiđe Britanca te je nakon toga izašlo sigurnostno vozilo na stazu zbog nekoliko incidenata. U njima su najlošije prošli Raikkonen, Ricciardo, Alonso...

Nakon odlaska sigurnosnog vozila, Hamilton je krenuo u napad na Vettela ali nije uspio da ga pretekne i Nijemac je uspio da sačuva prvu poziciju. Jedini trenutak kada je koliko toliko bio ugrožen je kada je izlazio iz boksa, ali je na njegovu sreću uspio da izađe ispred Verstappena i Hamiltona.

Do kraja trke Hamilton je pratio Vettela, ali nije mogao da ga ugrozi na prvom mjestu, pa je Nijemac slavio sigurnu pobjedu. S druge strane, Hamilton je završio na drugom mjestu, dok je treći bio Max Verstappen, a četvrti Valtteri Bottas.

U ukupnom poretku vozača Hamilton je još uvijek prvi, dok je Vettel sada smanjio zaopstatak na ispod 20 bodova. Naredna trka vozi se u Italiji i to od 31. augusta do 2. septembra.

Top Komentari

muha
Otisao preko 20 bodova pa smanjio na manje od 20. Fini reci da je bilo 24 a sad je 17 razlike.
16 0
Edy
Forza Ferrari
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi