Vettel je odabrao naredni tim u Formuli 1?

Priznao da traju razgovori

Vettel je odabrao naredni tim u Formuli 1?

Admin Čaušević

Sebastian Vettel će na kraju sezone napustiti Ferrari. Pričalo se o njegovom eventualnom povlačenju iz Formule 1, ali od toga neće biti ništa. 

Kako sada stvari stoje Vettel bi naredne godine trebao sjediti u bolidu Racing Pointa. Nijemac je već priznao da je taj tim opcija.

"Trenutno su to samo razgovori, kasnije bi trebalo postati konkretnije", kazao je Vettel nekoliko dana uoči utrke za Veliku nagradu Mađarske.

Racing Point će se od sljedeće sezone zvati Aston Martin i želi imati konkurentan bolid s iskusnim vozačem. Zbog toga je četverostruki prvak svijeta prava opcija.

Dolazak Vettela u Aston Martin će značiti da će ekipu napustiti Sergio Perez. Meksikanac koji se u Formuli 1 takmiči to 2011. godine bi mogao završiti u Alfi Romeo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi