Vettel: Još je pet utrka do kraja, sve je moguće

Nakon pobjede vozača Red Bulla

Vettel: Još je pet utrka do kraja, sve je moguće

M. Maksimović

Nakon lošeg izdanja u Monzi, Sebastian Vettel je u naredne dvije utrke bio nezadrživ. Ostvario je dvije pobjede u Singapuru i Japanu i danas ima samo četiri boda manje od vodećeg Fernanda Alonsa.

Svjetski prvak je bio najbrži u kvalifikacijama VN Japana, u samoj utrci bez većih problema je ostao na vrhu, dok je Fernando Alonso odustao, a Lewis Hamilton završio na petom mjestu.

 

''Hvala svima za odrađeni posao ovog vikenda. Svi su uložili maksimalne napore, podrška je bila fenomenalna i kada čovjek sanja idealan bolid, onda sanja upravo ovakav.Sve je funkcionisalo kako treba i zbog toga smo bili najbolji'' pričao je nakon utrke pobjednik Sebastian Vettel koji dugo vremena nije znao šta se dogodilo sa Fernandom Alonsom

 

''Vidio sam da je bio sudar i vidio sam jedan bolid Ferrarija, ali nisam znao koji.Tek kada sam pogledao vidio sam da je iza mene Felipe Massa'' objasnio je Vettel pred kojim je još pet utrka.

 

''Sezona je luda, vidjeli ste šta sve izdešavalo pd utrke u Belgiji do danas. Ja sam ovom pobjedom napravio puno, ali tu je još pet utrka, teško je prognozirati šta će se dogoditi na narednoj utrci'' kaže Vettel na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti