Vettel: Nemamo se čega bojati

Njemački vozač optimista

Vettel: Nemamo se čega bojati

Njemački vozač u bolidu Ferrarija Sebastian Vettel smatra da se on i njegova ekipa nemaju čega plašiti do kraja sezone.

Vettel ove sezone vozi u sjajnoj formi i trenutno ima sedam bodova prednosti u odnosu na Lewisa Hamiltona kada je u pitanju ukupni poredak vozača. 

On smatra da ne postoji staza do kraja sezone koje bi se trebali bojati u njegovoj ekipi i da za sada ide sve onakon kako su i zamislili. 

"Bolid je bio sjajan. Dosta smo toga promijenili u odnosu na Silverstone, što se i vidjelo. Ali, bili smo veoma jaki, te promjene su se osjetile. Mislim da nema staze do kraja koje se trebamo plašiti. Veoma sam zadovoljan. Na dobrom smo putu i sve ide onako kako smo planirali. Ubijeđen sam da nema čega da se bojimo", rekao je Vettel. 

Podsjetimo, naredna trka šampionata Formule 1 vozi se u Monzi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi