Vettel: Hamilton nije nepobjediv
Foto: EPA

Nijemac o glavnom rivalu

Vettel: Hamilton nije nepobjediv

Sebastian Vettel, njemački vozač u bolidu Ferrarija, ima puno poštovanje prema Lewisu Hamiltonu. 

Vodeći u generalnom plasmanu Formule 1 je o glavnom rivalu u borbi za titulu za Kanal 4 govorio biranim riječima. Smatra da je Hamilton vrlo brz i nadaren vozač, ali ne i nepobjediv. 

"Lewisa pamtim još iz 1999. godine. On je bio treći na Evropskom prvenstvu u kartingu, a zatim su mi predstavnici mog tima rekli da on ima veliki budućnost. Naš prvi veliki duel na stazi dogodio se u Formuli 3. Ja sam bio novajlija, a Hamilton u drugoj sezoni", prisjetio se Vettel i dodao:

"Nisam imao toliko šansi, no pridružio sam mu se nekoliko puta na podijumu." 

Nijemac nakon polovine sezone nalazi se na vrhu u generalnom poretku sa 202 boda, dok Hamilton u bolidu Mercedesa zaostaje 14 bodova. 

"On je izuzetno brz i nadaren vozač. Nije mu problem da se prilagodi brzini ili uslovima na stazi. Uvijek je na vrhu, ali nije nepovjediv", naglasio je Vettel. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi