Vettel: Nisam zadovoljan, moramo analizirati situaciju

Svjetski prvak nije dohvatio Q3

Vettel: Nisam zadovoljan, moramo analizirati situaciju

Sebastian Vettel je kvalifikacije za VN Australije završio već nakon druge sesije. Njegovih 1:44.668 bilo je na kraju dovoljno tek za 13.mjesto. s obzirom na sve probleme koji su mučili tokom predsezone Red Bull, ali i Vettela, nije neočekivano.

Mada, dan ranije u petak, na drugom slobodnom treningu Vettel uopšte nije izgledao loše, uz to tokom kvalifikacija je staza bila mokra, padala je kiša. A znamo da je Vettel najbolji baš u takvim situacijama. Na kraju da stvari budu gore po samog Vettela, Daniel Ricciardo je skoro završio na prvom mjestu.

" Razočaran sam svojim rezultatom jer smo tokom jučerašnjeg dana izgledali bolje, neke stvari su ispravili, ali u kvalifikacijama je to bila druga priča. Nisam mogao lako zadržati bolid na stazi, pogotovo kada je ona bila mokra. Svi znaju da su kišni uslovi bili naš zaštitni znak i moraćemo da analiziramo situaciju. Da vidimo, gdje smo to pogriješili. Ono što me posebno raduje, jeste drugo mjesto Daniela Ricciarda koji je pokazao da i naš bolid može biti brz. Sutra nas čeka duga utrka, pouzdanost bolida će biti najvažnija. Bez obzira na 13.mjesto vjerujem da ćemo imati dovoljno prilika za dobar rezultat " rekao je nakon kvalifikacija Vettel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.