Vettel: Ovo danas nije izgledalo loše

Svjetski prvak zadovoljan na početku sezone

Vettel: Ovo danas nije izgledalo loše

Iako to možda izgleda pomalo čudno, Red Bullu i nije izgledao toliko loše na početku vikenda u Australiji. Pogotovo ne iz perspektive predsezonskih testiranja. To pokazuje i rezultat s obzirom da je Vettel na kraju drugog slobodnog treninga kasnio 0.756 sekunde zaostatka za vodećim Lewisom Hamiltonom.

" Moram priznati da je ovo jedno olakšanje. Ukupno gledajući, niti ja niti Daniel Ricciardo nismo imali prevelikih problema, bolid je dosta dobro stajao na stazi. Naša vremena su bolja od vremena sa posljednjih testiranja u Bahreinu. Na kraju krajeva ova vremena ne vrijede puno sa utrku, ali opet bolje je biti blizu vrhu nego negdje pri kraju. Ostaje nam da se pripremimo što bolje za subotnje kvalifikacije odnosno za nedeljnu utrku" rekao je nakon završenog treninga Sebastian Vettel

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.