Vettel: Pogodili smo sa taktikom

Odlučio se za dva zaustavljanja

Vettel: Pogodili smo sa taktikom

Sebastian Vettel nije briljirao u kvalifikacijama. Na startu utrke ga je prošao Grosjean, imao je kontakt sa Lewisom Hamiltonom, dva puta se zaustavio u boksu, utrku je priveo kraju na dobro potrošenim gumama.

Međutim, svjetskog prvaka teško nešto može zaustaviti. Webber je zaostao sedam sekundi, Grosjean devet, a Alonso čak 45.

"Oduševljen sam današnjim nastupom. Imao sam problema na startu, nisam imao previše prostora za manevar. Kasnije se sve svodilo na čuvanje guma i strpljenje. Svoju priliku sam iskoristio, jer smo u završnici imali odličan tempo. Odluka o promjeni strategije je stigla nakon prvog stinta kada smo ostali nešto duže na stazi. Nije bilo lako odraditi utrku sa dva ulaska u boks, ali mislim da je prvi stint bio presudan i pokazalo se da smo napravili pravi potez" rekao je Sebastian Vettel nakon utrke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.