Vettel: Prva utrka će pokazati koliko zaostajemo za ostalima

Takva je situacija u Red Bullu

Vettel: Prva utrka će pokazati koliko zaostajemo za ostalima

Situacija je takva kakva je i toga su svjesni u Red Bullu. Problemi sa bolidom su veliki, za jednu ekipu koja dominira posljednjih godina, preveliki.

Sebastian Vettel je potvrdio kako će na startu sezone u Australiji voziti B specifikaciju bolida RB10. Naravno, o tome smo pisali i ranije, Vettel ne očekuje ništa posebno od prve utrke.

"Tek nakon prve utrke u Australiji ćemo vidjeti koliko zaostajemo za konkurencijom. Ono što mogu reći jeste da nismo među favoritima za postolje. Bolid koji ćemo koristiti je isti kao onaj koji smo imali na raspolaganju tokom testiranja s tim da će unutra biti drugačiji. Za sada samo u bajkama možete vidjeti brz i neposredan napredak," tvrdi Vettel koji je u svojoj karijeri do sada samo jednom slavio u Australiji i to 2011. godine.

Kao vozač Red Bulla po jednom je bio drugi, treći, jednom je odustao dok je 2009. godine završio kao 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.