Vettel slavio na VN Singapura, nova dvostruka pobjeda za Ferrari!
Ferrari je stigao do treće dvostruke pobjede zaredom

Italijanski tim se vraća

Vettel slavio na VN Singapura, nova dvostruka pobjeda za Ferrari!

S. Pašalić

Nijemac Sebastian Vettel pobjednik je utrke Formule 1 za Veliku nagradu Singapura koja se danas vozila.

Vozač Ferrarija je slavio sa 2.641 sekundi prednosti ispred timskog kolege Charlesa Leclerca i 3.821 sekundi ispred Holanđanina Maxa Verstappena iz Red Bulla.

Vettel je stigao do svoje 53. pobjede u karijeri, a Ferrari je uspio ostvariti treću dvostruku pobjedu zaredom prvi put nakon 2008. godine.

Lewis Hamilton iz Mercedesa je završio na četvrtom mjestu, a njegov kolega iz tima Valtteri Bottas je bio peti. Bodove su još osvojili Albon, Norris, Gasly, Hulkenberg i Giovinazzi.

U ukupnom poretku Lewis Hamilton i dalje vodi sa 284 boda, Bottas je drugi sa 221 bodom, Verstappen ima 185, a Vettel 169 bodova.

Mercedes je u poretku konstruktora također i dalje vodeći sa 505 bodova, Ferrari sada ima 351, a Red Bull 266 bodova.

Top Komentari

A7A
Kakvo je ovo novinarstvo??? Molim vas, prije nego objavite neki clanak da se dobro informisete!!! Zadnju dvostruku pobjedu su imali 2018 god. Sramota!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi