Hamilton napravio veliku grešku i zabio se u zid, upitan nastup u kvalifikacijama

Ferrari dominirao i na trećem treningu

Hamilton napravio veliku grešku i zabio se u zid, upitan nastup u kvalifikacijama

E. Čaušević

Nakon tri sedmice pauze ovog vikenda nam se konačno vraća Formula 1 i to utrkom za Veliku nagradu Belgije.

Danas u 15 sati očekuju nas kvalifikacije, a prije toga održao se treći trening na kojem je ponovo dominirao Ferrari. No, ovaj trening obilježila je velika greška Lewisa Hamiltona.

Hamilton je izletio kod zavoja Les Fagnes i zabio se u zaštitnu ogradu čime je napravio veliku štetu na bolidu. Prema prvim informacijama veoma je upitno da li će se aktuelni prvak uopšte pojaviti u kvalifikacijama.

Što se tiče trećeg treninga ponovo je najbrži bio Charles Leclerc koji je odlično vozio na treninzima. Iza njega je završio timski kolega Sebastian Vettel, dok je Valtteri Bottas bio treći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi