Red Bull na kraju sezone napušta Formulu 1?

Ne mogu naći konkurentan motor za sljedeću sezonu

Red Bull na kraju sezone napušta Formulu 1?

E. Čaušević

Vlasnici Red Bull tima izjavili su danas da će napustiti takmičenje u Formuli 1 ukoliko ne uspiju naći konkurentan motor za sljedeću sezonu.

Tamošnji mediji prenose da je australijski tim odlučio raskinuti ugovor sa Renaultom što bi mogao stvoriti dodatni pritisak na članove ekipe da pronađu novi motor za sljedeću sezonu.

Tehnički direktor Red Bulla Adruab Newey izjavio je da je Mercedes odbio da uđe s njima u partnerstvo, a razlog je bio što je njegova ekipa već ranije počela pregovore sa Ferrarijem.

„Jasno je šta protivnički timovi žele da urade i sve je jasnije da će nas na kraju otjerati iz Formule 1. Naš ugovor sa Renaultom je pri samom kraju i nećemo uspjeti imati motor za sljedeću sezonu ako ne nađemo novog parnera“, rekao je Newey.

Izvršni direktor Formule 1 Bernie Ecclestone izjavio je da mu je jasno zbog čega Mercedes i Ferrari ne žele u partnerstvo s Red Bullom.

„Mercedes i Ferrari ne žele konurenciju, ali Red Bull treba naći nekog drugog partnera za motor i to im ne bi trebao biti problem“, dodao je Ecclestone.

Vlasnik Red Bulla Dietrich Mateschitz izjavio je za BBC da će odluku da li će napustiti Formulu 1 donijeti krajem ovog mjeseca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije