Vettel: U bolidu sam se osjećao bespomoćno

Nakon ranog odustajanja

Vettel: U bolidu sam se osjećao bespomoćno

Sebastian Vettel odustao je drugi puta ove sezone. Svjetski prvak je u prvih nekoliko krugova držao treće mjesto, ali nakon što ga prošao Kimi Raikkonen postalo je jasno da stvari ne funkcionišu dobro. Potvrda je stigla vrlo brzo, nakon što su i ostali vozači prolazili pored svjetskog prvaka.

Vettel je otišao dva u kratkom periodu u boks, ali pomoći nije bilo.

" To je razočaravajuće. Imao sam dobar start a onda smo izgubili pritisak u turbini tako da sam ostao bez snage i morao odustati. Nakon starta u bolidu sam se osjećao bespomoćno pa sam pitao ljude iz ekipe šta se može uraditi. otišao sam u boks, ali ništa se nije pomoglo promijeniti u tim trenucima. Jučer smo popravili probleme koje smo imali s ERS-om ali danas su se pojavili novi s turbom. Morao sam odustati " rekao je nakon utrke vidno razočarani Vettel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.