Vettel: U meni je još gladi koja me tjera na borbu

Nijemac pred novu sezonu

Vettel: U meni je još gladi koja me tjera na borbu

Veoma brzo nam dolazi nova sezona u Formuli 1, a u taboru Ferrarija se nadaju da konačno mogu prekinuti dominaciju Mercedesa. Njihova glavna uzdanica i ove godine će biti Sebastian Vettel.

Od Vettela se mnogo očekuje ove sezone, a Nijemac poručuje da mu to ne predstavlja pritisak, već samo motivaciju da radi što napornije i ostvari bolje rezultate.

"Pritisak sam sebi stvaram i to me motiviše. Bitno nam je da se držimo zajedno i da imamo plan. U Ferrariju svako daje sve od sebe i vidi se da su svi silno motivisani. Strast se osjeća kod svakoga i sopstveni interesi su podređeni uspjehu tima. Momenti na pobjedničkom postolju mi daju enormnu satisfakciju. Mislim da čovjek može izvući najbolje iz ničega ukoliko uživa u tome i ukoliko se zabavlja radeći to. Još uvijek ima gladi u meni koja me tjera na borbu", rekao je Vettel koji je upitan i koji su to argumenti Ferrarija kada je u pitanju borba za titulu:

"Možemo da se nadovežemo na sjajnu prošlu sezonu. To znači da vjerujemo da znamo koji šrafovi još treba da se prilagode da bi sve funkcionisalo još bolje. Bitno je prije svega da naš bolid, kao i prošle godine, bude konkurentan", rekao je Vettel.

Podsjetimo, nova sezona Formule 1 počinje narednog vikenda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije