Vettel u Singapuru starta s prvog mjesta
Foto: EPA

Kvalifikacije za VN Singapura

Vettel u Singapuru starta s prvog mjesta

E. Ganibegović

Danas je održan najprije treći slobodni trening u Singapuru, nakon čega su uslijedile kvalifikacije koje su na programu bile od 15:00 sati.

Na trećem slobodnom treningu Max Verstappen je bio najbrži uoči kvalifikacija ispred Sebastiana Vettela i Lewisa Hamiltona.

Fernando Alonso je bio odličan pa je zauzeo četvrtu poziciju, dok je Stoffel Vandoorne bio peti. Daniel Ricciardo je zaršio kao šesti,Nico Hulkenberg sedmi, a Vallteri Bottas osmi. U top deset su još završili Kimi Raikonnen kao deveti i Sergio Perez na desetom mjestu.

Od 15:00 sati su na programu bile kvalifikacije, gdje je vozač Ferrarija Sebastian Vettel bio briljantan i osvojio pole poziciju pred nedjeljnu trku za Veliku nagradu Singapura u šampionatu Formule 1.

Njemački vozač odradio je sjajnu vožnju i tako pokazao da slijedi velika borba u ostatku sezone Formule 1.

Vettel je zabilježio vrijeme od 1:39.491 i tako iza sebe ostavio vozače Red Bulla, a naročito blizu pole pozicije je bio Max Verstappen koji je bio sporiji za 323 hiljaditinke.

Treću poziciju u kvalifikacijama je zauzeo Daniel Ricciardo, dok je vozač Ferrarija Kimi Raikkonen bio četvrti. Lewis Hamilton je bio peti, nakon kojeg slijedi Valtteri Bottas kao šestoplasirani, dok su u prvih deset bili još Nico Hulkenberg, Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne te Carlos Sainz.

Glavna trka u Singapuru se vozi u nedjelju od 14:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi