Ricciardo dominirao na današnjim treninzima
Foto: EPA

Trening pred Veliku nagradu Singapura

Ricciardo dominirao na današnjim treninzima

E. Ganibegović

Današnja dva slobodna treninga u Singapuru su prošla u znaku Daniela Ricciarda, koji je imao najbolje vrijeme na prvom, ali i na drugom slobodnom treningu.

Vozač Red Bulla je na prvom treningu završio kao pobjednik ispred Sebastiana Vettela, dok je treću poziciju zauzeo timski kolega Ricciarda, Max Verstappen.

Prvi trening je obilježila kiša, ali bez obzira na to vozači su na stazu izašli na gumama za suho. Također ono što je zanimljivo jeste da su dvije ekipe pružile priliku mladim vozačima. Naime, Sean Gelael je po prvi put vozio bolid Formule 1 umjesto Carlosa Sainza u Toro Rossu, dok je Antonio Giovinazzi bio u bolidu Hassa umjesto Kevina Magnussena.

Lewis Hamilton je završio četvrti, dok je Sergio Perez zauzeo petu poziciju. Valtteri Bottas je završio šesti, Kimi Raikkonen sedmi, a Fernando Alonso osmi. U top deset su se još našli Nico Hulkenberg koji je završio na devetom mjestu i Danill Kvjat kao desetoplasirani vozač u generalnom poretku.

Kao što smo već i ranije spomenuli Daniel Ricciardo je i na drugom treningu završio prvoplasirani, te tako pokazao da će Red Bull biti tim koji će svi pokušati da pobjede.

Drugi je ovog puta bio Max Verstappen, dok je treće vrijeme zabilježio Lewis Hamilton, koji je mnogo bolji bio nego na prvom treningu.

Treći trening je na rasporedu sutra u podne, dok su kvalifikacije zakazane u 15:OO sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti