Vettel:  Veliko hvala cijeloj ekipi
Vettel ide stopama Michaela Schumachera

Najmlađi koji je odbranio naslov

Vettel: Veliko hvala cijeloj ekipi

M. Maksimović

Prošle godine je bio najmlađi svjetski prvaka, a od danas je najmlađi koji je odbranio naslov. Na legendarnoj stazi Suzaka, danas je vettel završio na trećem mjestu, za odbranu naslova je trebao bod i to je svakako jedan od razloga zbog kojeg Nijemac nije forsirao u borbi sa Jensonon Buttonom i Fernandom Alonsom.

''Ne znam gdje da počnem… Godina je bila jako duga… Fantastična za nas. Imali smo problema sa mekšom komponentom guma i nismo bili brzi koliko smo očekivali da ćemo biti.

Odlučili smo se za tvrđu komponentu i dobili smo na brzi, ali to nije bilo dovoljno danas da prođemo Fernanda Alonsa i Jensona Buttona. U ovom trenutku imamo puno toga za reći, hvala svima u ekipi, ljudima koji su toliko radili da bi smo mi danas bili tu gdje jesmo.

Sve te ljude je teško nabrojati, ali moram izdvojiti trenera Tommija Parmakoskija. On je bio jedna osoba koja mi nije dozvoljavala da počnem misliti o nekim drugim stvarima nego da se koncetrišem na utrku. Znate da nije lako odbraniti naslova, ali smo svi u ekipi dali 100 posto da bi smo došli do novog naslova'' rekao je nakon utrke Sebastin Vettel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.